Petit-choux-bakelser
- ca 15 stycken
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
3 dl vatten
100 g Smör
2 dl vetemjöl
3 ägg (ej för stora)
Fyllning:
2-3 dl Vispgrädde
vaniljsocker
bär eller frukt
Till garnering:
florsocker
Gör så här
Koka upp vatten och smör. Rör i mjölet och låt massan koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten. Ta kastrullen från värmen och låt smeten kallna. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje ägg. Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen, 200°, ca 20 minuter. Eftersom petit chouxer är känsliga för drag, öppna inte ugnsluckan de första 10 minuterna. Ta ut och låt svalna.
Vispa grädden fast och smaksätt med vaniljsocker. Skär av ett lock på bakelsen och fyll den med grädden. Sikta florsocker över. Servera med färska bär.
efterratt
