Pocherad äggula med gräddbrynt spenat

  • 6 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

1/2 l vatten
3 msk ättiksprit, 12%
6 äggulor

Gräddbrynt spenat:
150 g färsk spenat eller grönkål
1 msk Smör
1 dl Vispgrädde
1 msk pressad citronsaft
1/2 klyfta tunt skuren vitlök
1 msk finhackad schalottenlök
salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten med ättiksprit och låt det sjuda. Pochera äggulorna i vattnet ca 2 minuter, beroende på hur lös du vill ha gulan. Ta upp och lägg gulorna i lättsaltat kallt vatten ett par minuter. Om du använder grönkål, ta bort de stora stjälkarna och bryt bladen i mindre bitar.
Bryn spenaten eller kålen i smör i en stekpanna, slå på grädde, citronsaft och vitlök och låt allt koka ihop. Smaka av med lök, salt och peppar. Servera gärna på skedar.

forratt,smaratter