Porterkokta oxrulader
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
2 saltgurkor
8 skivor lövbiff
1 flaska porter
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2 1/2 dl Mellangrädde
soja
peppar
Till servering:
potatismos,
rårörda lingon eller gelé
sallad
Gör så här
Dela saltgurkan på längden i fyra stavar. Rulla in en stav i varje lövbiff och fäst med en tandpetare. Smält en klick smör i en djup stekpanna eller gryta och bryn ruladerna runt om. Häll på porter och saft, sänk värmen och lägg på locket. Låt det hela småputtra på svag värme i cirka 30 minuter. Häll på grädden och låt det hela koka ihop i ytterligare 10 minuter. Smaka av såsen med soja och peppar. Vill du ha såsen sötare, häll i lite mer saft. Servera med potatismos, sallad och rårörda lingon eller gelé.
huvudratt
