Porterkokta oxrulader

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

2 saltgurkor
8 skivor lövbiff
1 flaska porter
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2 1/2 dl Mellangrädde
soja
peppar

Till servering:
potatismos,
rårörda lingon eller gelé
sallad

Gör så här

Dela saltgurkan på längden i fyra stavar. Rulla in en stav i varje lövbiff och fäst med en tandpetare. Smält en klick smör i en djup stekpanna eller gryta och bryn ruladerna runt om. Häll på porter och saft, sänk värmen och lägg på locket. Låt det hela småputtra på svag värme i cirka 30 minuter. Häll på grädden och låt det hela koka ihop i ytterligare 10 minuter. Smaka av såsen med soja och peppar. Vill du ha såsen sötare, häll i lite mer saft. Servera med potatismos, sallad och rårörda lingon eller gelé.

huvudratt