Räk- och musselsoppa med dillolja

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
5 dl Crème Fraiche
2 dl vitt vin
2 1/2 msk fiskfond
2 dl gröna ärter
500 g blåmusslor
100 g sugar snaps
200 g skalade räkor
salt och peppar

1/2 dl olivolja
3 msk hackad dill
krutonger

Gör så här

Strimla purjolöken och bryn lätt i en kastrull. Pressa
i vitlök. Rör i crème fraiche, vin och fond. Låt koka
upp. Häll i ärter och låt puttra med ett tag. Skölj
musslorna och ta bort skägget. Lägg dem i grytan och
låt koka upp med lock på så att de öppnas. Halvera
sugar snaps på längden och lägg i tillsammans med
räkorna. Smaka av med salt och peppar. Mortla olja
och dill. Krydda med salt och ringla över soppan.
Lägg på krutonger.

huvudratt,soppor