Räkgryta

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 30 min

Ingredienser

500 g räkor med skal
2 schalottenlökar
150 brytbönor
5 morötter, strimlade
½ romanesco
2 dl vatten
3 dl Matlagningsgrädde
3 msk ostronsås
1 pressad lime
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
färsk ingefära
salt pch peppar

Gurksallad
1 gurka
1 dl Lätt Crème Fraiche
½ röd lök
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar

Gör så här

Skala räkorna. Fräs hackad schalottenlök tillsammans med brytbönor,
morötter och bitar av romanesco i en klick smör. Häll över vatten och
koka under lock i cirka 5 minuter. Häll i matlagningsgrädde, ostronsås,
pressad lime och vitlök. Koka upp och smaka av med hackad chili, riven
ingefära, salt och peppar. Tillsätt räkorna sist och rör om. Toppa med
några extra morotsstrimlor, romanesco och skalade räkor.

GURKSALLAD

Skala gurkan och skär den i grova bitar. Hacka löken. Blanda i lätt
crème fraiche, vinäger, salt och peppar. Rör om ordentligt. Servera
gurksallad och surdegs baguette till räkgrytan!

Tips!

Stick ner en skiva bröd i
skålen istället för en
brödkorg. Variation uppskattas!
Vissa maträtter ser
mer inbjudande ut när de
toppas med färska
grönsaker eller örter. Spara
lite av grönsakerna och ge
din maträtt en sista finish.

forratt,huvudratt,smaratter