Räkor med ingefärskokta morötter och persiljeyoghurt
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
400 g räkor med skal
500 g skalad morot
30 g riven färsk ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 msk honung
rivet skal och saft av 1/2 citron
125 g färsk bladspenat
salt
Persiljeyoghurt:
1 dl hackad persilja
2 dl Matyoghurt
1/2 tsk salt
4-5 varv på pepparkvarnen
Gör så här
Skär moroten på diagonalen i centimetertjocka skivor. Värm upp en kastrull med lock. Lägg i morötter, ingefära, vitlök, olivolja, honung och citronsaft (ej skalet). Sänk värmen till 1-2 på spisen. Skaka kastrullen eller rör runt var fjärde minut, tills morötterna mjuknar. Under tiden, skala räkorna och blanda ingredienserna till persiljeyoghurten.
När morötterna mjuknat, smaka av med salt och rivet citronskal.
Vänd i spenaten.
Vid servering, strö de skalade räkorna över de varma morötterna och spenaten. Servera såsen till.
smaratter
