Röd linsgryta med krispig ost

  • 4 personer
  • Lättlagat
  • Max 30 min

Ingredienser

250g Pannoumi filé
1 msk olja
Till gryta:
2 msk olivolja
1 stor gul lök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
200g röda linser, torkade
6 dl vatten
0,5 tsk torkad ingefära, mald
1 tsk torkad gurkmeja, mald
1,5 msk tomatpuré
6 dl krossade tomater
1,5 msk koncentrerad grönsaksfond
några stänk hot sauce t ex Tabasco
1-3 tsk vit vinäger

Till servering
1 dl crème fraiche
2 msk mango chutney

Gör så här

Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Fräs lök, vitlök, tomatpuré och kryddor sakta i olja några minuter. Rör i linserna och tillsätt tomat, fond och vatten. Låt soppan koka sakta i ca 20 minuter tills linserna är genomkokta. Späd med mer vatten om det behövs under kokningen. Smaka av soppan med fond, salt, peppar, hot sauce och vinäger. Skär Pannoumifiléen i tärningar, ca 1 x 1 cm. Stek osten på medelhög värme 20-30 sekunder på varje sida. Rör ihop crème fraiche och chutney, smaka av med salt och peppar. Servera grytan i djupa tallrikar, toppa den med osttärningar och mangocrème.

huvudratt