Rödvinsbrässerat högrev med rotselleri och pickles

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Högrev 1 kg

Fondgrönsaker 3 dl
Rött vin 5 dl
Timjan
Vitlök ½ st
Salt och vitpeppar

Rotselleri, skalad och tärnad 3 dl
Schalottenlök, finhackad 1 st
Smör 1 msk
Crème fraiche 1 dl
Salt och vitpeppar

Blomkål, fint plockad 1 dl
Rödlök, skuren i små klyftor 1 st
Morot, skalad och skuren i små tärningar 1 st
Vatten 3 dl
Socker 2 dl
Ättika 1 dl
Lagerblad, timjan, kryddpeppar

Gör så här

Salta och peppra högrevet och bryn tillsammans med fondgrönsaker. Häll på vin, timjan och den halverade vitlöken. Efterstek under lock tills köttet är helt mjukt. Detta kan göras i ugn på 150 grader eller i stekgryta på spisen. Fräs rotselleri och lök i smör. Täck till hälften med vatten och koka mjukt under lock. Häll av resten av vattnet. Mixa till en slät puré tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Koka upp vatten med lite salt. Koka blomkål och morot i 3 minuter och kyl sedan i kallt vatten. Koka upp vatten, socker och ättika tillsammans med kryddorna och låt svalna. Lägg i blomkål, morot och rödlök och låt stå i ett dygn i kylen. Skär högreven i 4 bitar, servera med rotselleripurén, buljongen från högrevet och den färgglada picklesen.

huvudratt