Rökt kyckling med äppelkål och salviasås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

600 g varmrökt kyckling eller
kalkon, bröst- eller lårkött

Äppelkål:
250 g syrligt fast äpple
400 g späd strimlad vitkål
1 msk ättika
1 msk mörk sirap
salt

Sås:
2 dl Gräddfil
10 blad finhackad salvia
1 1/2 msk grov skånsk senap
1/2 msk finhackad schalottenlök
salt och vitpeppar

Gör så här

Skär äpplet (med skal) i tunna klyftor. Värm upp en kastrull och ”svetta” vitkålen i olivolja på medelgod värme. Höj värmen och tillsätt äppelklyftor, ättika och sirap, låt gå vidare ca 5 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt. Blanda ned salvia, senap och lök i gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.

Servera köttet med den kalla såsen, kålen och gärna kokt potatis.
Köttet kan även serveras varmt. Värm det i ugn, ca 90°, med våt handduk eller papper över så att det ej torkar.

huvudratt