Saffranscheesecake med pepparkaksbotten
- 6-8 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
75 g Smör
180 g pepparkakor
4 dl Crème Fraiche
1/2 dl socker
1 paket saffran
3 ägg
1 msk citronsaft
rivet citronskal
Till garnering:
florsocker
Till servering:
björnbär
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant. Ställ det hela kallt en stund i kylen. Vispa ihop crème fraiche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda cheesecaken i ugnen i 20-25 minuter eller tills den stelnat. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade, lättsockrade björnbär eller annan frukt.
efterratt,jul
