Salviastekt kyckling med blomkål

  • 4
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

800 g kycklingbröst
med skinn
1 kruka salvia
1 stort blomkålshuvud
2 schalottenlökar
½ vitlöksklyfta
3 dl mjölk
50 g smör
Salt
Peppar
2 dl Crème Fraîche
Gourmet Ramslök

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Lyft försiktigt av skinnet och lägg
ett lager salviablad på kycklingbrösten, salta och
peppra. Lägg över skinnet på fi léerna igen. Bryn
kycklingbrösten runt om, ta upp köttet när det har fått
fi n färg och stek färdigt i ugn. Låt köttet vila 5–10
minuter innan servering.

Ansa och skölj blomkålen. Ta hälften av blomkålen
och fräs buketterna i smör tillsammans med schalottenlöken.
Slå på mjölken och låt det koka tills grönsakerna
är mjuka. Häll bort mjölken och mixa blomkålen och
löken tillsammans med smör till en slät puré. Smaka av
med salt och peppar.

Råstek resterande blomkålsbuketter i smör tills de är
mjuka och har fått en fi n färg.
Skär upp kycklingen och lägg den på en tallrik
tillsammans med blomkålspuré och råstekta blomkålsbuketter.

Servera tillsammans med en klick kall
Crème Fraîche Gourmet Ramslök.

huvudratt