Savoyknyten

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

1 savoykålhuvud
3 dl matvete
3 palsternackor
200 g svamp
½ purjolök
1 ½ dl Matlagningsgrädde
2 dl Allerum Single Cheese
2 dl vatten
1 ½ msk grönsakfond
2 msk hackad bladpersilja
salt och peppar
2 dl Crème Fraiche Gourmet Fetaost och Soltorkade Tomater

Gör så här

Koka upp vatten i en stor kastrull. Ta loss blad från savoykålen. Skär bort den grövsta nerven från bladen. Lägg ner bladen och låt koka så att de bara precis mjuknar. Kyl av med kallt vatten. Koka matvetet och lägg det sedan i en skål. Grovriv palsternackorna och lägg dem i skålen. Finhacka svampen och strimla purjolöken. Blanda ner i skålen tillsammans med grädde och ost. Krydda med salt och peppar. Lägg fyllningen i mitten av bladen. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg dem i en traktörpanna. Häll vatten, fond och bladpersilja. Lägg på locket och låt puttra i 5 minuter. Servera med en klick gourmetfraiche och gärna en krispig sallad.

forratt,huvudratt,jul,vegetariskt