Scones med clotted cream
- 12 st
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
Clotted cream
5 dl vispgrädde
Scones
4 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 g mjukt smör
¾ dl kaffegrädde
hallonsylt
Gör så här
Börja med att göra clotted cream redan dagen innan. Häll grädden i en skål och ställ den över ett vattenbad. Låt sjuda i ca 4 timmar. Tänk på att tiden kan variera beroende på hur vid skål du använder. Grädden får inte koka och inte heller röras om eller skakas. Den är klar när det har blivit ett tjockt lock av grädde. Ställ sedan grädden i kylskåp i 10 timmar. Ta bort locket som bildats på gräddens yta och lägg det i en skål. Engelsmännen tycker om när grädden är lite hård uppe på, men du kan vispa den jämn om du vill.
Baka scones strax innan de ska serveras. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla ingredienserna till en jämn deg. Kavla ut och tryck ut runda scones med hjälp av en kakform. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera direkt med clotted cream och sylt.
efterratt
