Stekt lamm med persiljerot, bondbönor och krispig prästost
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
800 g putsad lammrygg
2 msk smör
400 g persiljerot
1 st schalottenlök
3 dl mjölk
1 st klyfta vitlök
8 st buntmorötter
100 g skalade bondbönor
1 st schalottenlök
200 g riven Skånemejerier Präst
10 g timjan
Gör så här
Lamm:
Bryn köttet runt om i smör och baka i ugn, 100°, till en kärntemperatur på 56°. Låt vila före servering.
Persiljerotspuré:
Skala och hacka rötterna och lökarna. Koka dem mjuka i mjölken och mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft.
Ragu på bondbönor och morot:
Skala morötterna och skär i mindre bitar. Fräs dem i smör och vänd ner bönorna och lite hackad schalottenlök mot slutet.
Krispig Allerum Präst:
Värm ugnen till 175°. Riv osten och strö ut den på ett bakplåtspapper. Baka osten tills den smält och börjat bubbla men inte fått någon färg. Ta ut osten och låt den svalna på en bit papper. Krossa osten och blanda den med timjan. Strö det över köttet.
huvudratt
