Stekt ost på grönsaksbädd

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

1 liter blandade grönsaker, t ex potatis, morötter, lök, paprika, fänkål
2 msk olivolja
4 tjocka skivor halloumi eller Marsvinsholm Herrgård
50 g Svenskt Smör
1 dl rapsolja
2 dl Lätt Crème Fraiche
salt och peppar

Panering: (gäller ej halloumi)
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd

Till garnering:
persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär alla grönsaker grovt. Krydda med salt och peppar, droppa över olja. Stek i nedre delen av ugnen, 30-45 minuter eller tills grönsakerna är spänstigt ätmjuka. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Använd halloumiost eller vänd herrgårdsosten först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd (var noga så att det täcker runt om). Stek osten gyllenbrun på bägge sidor och låt rinna av på hushållspapper. Servera tillsammans med de ugnsbakade grönsakerna och en klick iskall crème fraiche. Garnera med persilja.

huvudratt,vegetariskt