Stekt piggvar med potatis och dillcrème och tryffelsky

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

Piggvar 800 g
Potatis av mjölig sort, skalad 200 g
Schalottenlökar, skivade 4 st
Dill, plockad, förvälld 1 dl
Vispgrädde ½ dl
Smör 50 g
Salt och peppar
Kalvbuljong 4 dl
Äppelcider ½ dl
Vitt vin 1 dl
Tryffelolja
Smör 1 msk
Salt och peppar

Gör så här

Koka kalvbuljong, cider och vin tills ca 2 dl återstår. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Vispa ner smöret. Håll varm. Koka potatisen mjuk tillsammans med löken. Häll av vattnet och spara det. Mixa den kokta potatisen tillsammans med dill, smör och grädde. Späd med kokvattnet om crèmen blir för tjock. Smaka av. Håll varm. Stek piggvaren i smör på medelvärme. Fördela på tallrikar och servera genast.

huvudratt