Stekt strömming med krämig purjo

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

600 g strömmingsfilé
2 dl Mellangrädde
1 msk senap
1 knippa dill
1 dl rågmjöl
50 g Smör

Krämig purjo:
1 purjolök
2 dl Matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
salt och peppar

Till servering:
kokt potatis

Gör så här

Lägg strömmingen i mellangrädden utrörd med senap. Låt dra 1 timme. Ta upp strömmingen och lägg ut hälften på en plan yta. Strö över hackad dill och lägg på den andra hälften. Vänd i rågmjöl och stek gyllenbruna i smör.
Snitta, skölj och strimla purjon. Fräs den i lite smör och häll på grädden blandad med mjöl. Låt det hela koka ihop i 5 minuter tills purjon är mjuk
och såsen krämig. Salta och peppra.
Servera den krämiga purjon tillsammans med nystekt strömming och kokt potatis.

huvudratt