Svampsoppa med ost och sherryskum

  • 1 liter
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

1 gul lök eller 3 schalottenlökar
Smör till stekning
300-400 g blandsvamp,
t ex trattkantareller, gula kantareller och karl johan
3 finhackade sardeller
5 dl buljong
2 1/2 dl Mellangrädde
eller Matlagningsgrädde
1 1/2 dl finriven ost, Allerum Herrgård
1 1/2 dl Mjölk
3 msk marsalavin eller sherry
svartpeppar

Till garnering:
basilika

Gör så här

Hacka löken och fräs i lite smör. Dela svampen i mindre bitar och fräs med. Häll på finhackade sardeller, buljong och grädde. Koka i ca 10 minuter. Smaka av med nymalen svartpeppar. Riv osten fint. Blanda mjölk och marsalavin och skumma med en cappuccino-ångare, lattevisp eller vanlig visp. Toppa soppan med en hög riven ost, sherryskum och basilika.

soppor,vegetariskt