Tacopaj

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

1 paket smördeg, 250 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1 dl majs
1 msk spiskummin
2 dl Crème Fraiche
1 dl riven ost
3 ägg
6 små tomater

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen. Finhacka löken och stek den mjuk i lite smör. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Lägg i majs och smaksätt med spiskummin och salt. Blanda crème fraiche, riven ost och ägg. Kavla ut smördegen tunt och lägg den i en pajform. Häll på färsen, crème fraiche-blandningen och tomaterna. Grädda i ugn i ca 25 minuter, sätt eventuellt på folie de sista 5 minuterna så att tacopajen inte bränns. Låt svalna.

Tips!

Det är gott att servera tacopaj med tacosås, gräddfil, sallad och tortillachips.

huvudratt