Tacopaj
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
1 paket smördeg, 250 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1 dl majs
1 msk spiskummin
2 dl Crème Fraiche
1 dl riven ost
3 ägg
6 små tomater
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen. Finhacka löken och stek den mjuk i lite smör. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Lägg i majs och smaksätt med spiskummin och salt. Blanda crème fraiche, riven ost och ägg. Kavla ut smördegen tunt och lägg den i en pajform. Häll på färsen, crème fraiche-blandningen och tomaterna. Grädda i ugn i ca 25 minuter, sätt eventuellt på folie de sista 5 minuterna så att tacopajen inte bränns. Låt svalna.
Tips!
Det är gott att servera tacopaj med tacosås, gräddfil, sallad och tortillachips.
huvudratt
