Tomat- och fetaostpaj
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
6 stora eller 20 små filodegsark
rapsolja
Fyllning:
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
2 rostade gula paprikor
20 g babyspenat
3 dl Matlagningsgrädde
2 ägg
2 dl körsbärstomater
salt och svartpeppar
Till garnering:
basilikablad
Gör så här
Pensla en form (23 cm i diameter, gärna med avtagbar kant) med rapsolja. Lägg ett ark filodeg så att botten täcks. Pensla med rapsolja, fortsätt så lager på lager med filodegen. Se till att degen även täcker kanterna. Smula fetaosten i en bunke. Grovhacka oliverna och paprikorna och blanda med fetaosten, tillsätt babyspenat, grädde och ägg. Salta och peppra samt slå fyllningen i formen. Halvera tomaterna och lägg dem på pajen. Grädda i ugn, 175°, 30–40 minuter. Garnera med hela basilikablad.
vegetariskt
