Ugnsbakad lax med gräddig vitvinssås
- 2 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
400 g laxfilé
2 dl Vispgrädde
2-3 msk vitt vin
eller matlagningsvin
1 msk fiskfond
salt och vitpeppar
blandade grönsaker, t ex morötter, sockerärter, broccoli, majrova, haricots verts
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Koka ihop grädde och vin i en kastrull. Smaksätt med fiskfonden först när såsen är simmig, annars blir den för salt om den får koka ihop. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg laxen på ett ugnsfast fat och stek i 15 minuter i ugn. Lägg grönsaker i lite kokande, saltat vatten och koka dem i 3-4 minuter. Häll av vattnet. Lägg upp fisken på tallrik, häll på såsen och garnera med grönsaker.
Servera med t ex kokt potatis eller ris.
huvudratt
