Ugnsbakad torsk på grönsaksbädd med koriandersås
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
600 g torskfilé, färsk eller fryst
1 liter strimlade grönsaker t ex paprika, lök, bönor
2-3 msk Smör
2 dl Lätt Crème Fraiche
färsk koriander
1 msk sweet chili
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast form med en klick smör. Fördela grönsakerna i botten på formen, krydda med salt och peppar. Lägg fisken ovanpå och krydda även på den. Täck med ytterligare en klick smör och ställ in formen i ugnen i 20 minuter. Täck med folie om fisken ser torr ut. Finhacka en kvist koriander och blanda med crème fraiche. Smaksätt med sweet chili, salt och peppar. Täck den varma fisken med den kalla koriandersåsen och servera genast. Den väldigt hungrige kan komplettera med kokt potatis.
huvudratt
