Ugnspannkaka med stekt äpple

  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

3 ägg
6 dl Mjölk, 3%
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
2 msk smält Smör

Stekt äpple:
1 äpple
1/2 msk socker
1/2 msk Smör

Till servering:
rårörda lingon

Gör så här

Vispa samman äggen och 1/3 av mjölken. Vispa ner mjölet och blanda till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Låt smeten vila 10 minuter. Häll smöret i ugnsfast form och tillsätt smeten. Grädda i ugn, 225°, ca 30 minuter tills pannkakan har fått gyllenbrun färg. Klyfta och kärna ur äpplet. Smält smöret, tillsätt socker och äppleklyftor. Stek på båda sidor.

Servera pannkakan med stekt äpple och lite rårörda lingon.

huvudratt