Ugnspannkaka med stekt äpple
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
3 ägg
6 dl Mjölk, 3%
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
2 msk smält Smör
Stekt äpple:
1 äpple
1/2 msk socker
1/2 msk Smör
Till servering:
rårörda lingon
Gör så här
Vispa samman äggen och 1/3 av mjölken. Vispa ner mjölet och blanda till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Låt smeten vila 10 minuter. Häll smöret i ugnsfast form och tillsätt smeten. Grädda i ugn, 225°, ca 30 minuter tills pannkakan har fått gyllenbrun färg. Klyfta och kärna ur äpplet. Smält smöret, tillsätt socker och äppleklyftor. Stek på båda sidor.
Servera pannkakan med stekt äpple och lite rårörda lingon.
huvudratt
