Ugnsstekt kotlettrad med stuvad sommarprimörer

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

600 g hel benfri kotlettrad
skal av 2 citroner
salt och vitpeppar

Stuvade sommarprimörer:
4 morötter
2 palsternackor
4 salladslökar
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl Matlagningsgrädde
2 dl grönsaksbuljong
1/2 dl finhackad oregano
salt och vitpeppar

Gör så här

Riv skalet på citronerna och gnid in kotlettraden med det tillsammans med salt och vitpeppar. Stek i ugn, 175°, till en innertemperatur på 70°. Låt köttet vila ett par minuter innan det skärs upp.
Skölj rotfrukterna, skala dem om det behövs. Skär morötter och palsternackor i stavar. Dela salladslöken i halvor. Smält smöret i en kastrull, strö över mjölet och vispa in det i smöret. Tillsätt grädden och buljongen under ständig omrörning så det inte blir några mjölklumpar. Tillsätt rotfrukterna och löken. Sjud tills grönsakerna är färdiga, ca 5 minuter. Strö över oreganon och smaka av med salt och vitpeppar.
Skiva upp kotlettraden och servera med de stuvade sommarprimörerna samt gärna en grönsallad.

huvudratt