Vaniljhjärtan

  • ca 16 stycken
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4-1 dl strösocker
200 g Smör

Vaniljkräm:
1 1/2 dl Vispgrädde
1 äggula
2 tsk strösocker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Till garnering:
florsocker

Gör så här

Smörj formarna. Blanda samman mjölsorterna och sockret. Finfördela smöret i blandningen och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt den ligga svalt en stund. Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret till vaniljkrämen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen är tjock. Kyl den och smaksätt med vaniljsocker.

Kavla ut degen ganska tjock och klä formarna med den. Fyll med vaniljkräm och täck med lock av degen. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen, 200°, ca 15 minuter. Ta försiktigt kakorna ur formarna. Sikta över florsocker när kakorna kallnat

efterratt