Vår lerpottasill

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 15 min

Ingredienser

500 g kokta potatisar
400 g matjessill
1 rödlök
4 kokta ägg
100 g Smör

Gräslöksröra

2 dl Gräddfil
1 msk gräslök
1 msk dill
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skär potatisarna i skivor och lägg på ett fat eller i en form. Lägg på sill. Hacka löken och äggen och strö över. Bryn smöret gyllenbrunt och häll över. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Rör ihop gräddfil med finhackade örter och krydda med salt och peppar. Klicka örtsåsen på sillen och servera med knäckebröd.

 

Tips!

Sillen är också god att njuta av utan att ställa in i ugnen. Bara ringla över brynt smör och toppa med såsen.

forratt,huvudratt,pask,skanska-lackerheter