Vit chokladbavaroise med rabarberkompott

  • 8 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

3 1/2 dl Mjölk
1/2 vaniljstång
5–6 äggulor (110 g)
drygt 2 dl strösocker
6 blad gelatin
200 g vit choklad
1 1/2 dl Matyoghurt
2 dl Vispgrädde
400 g rabarber
1 1/2 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 citron

Gör så här

Koka upp mjölk och vaniljstång, delad på längden. Vispa upp äggula och socker, slå över mjölken, vispa upp till 85°, tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Vispa i den hackade chokladen, sila och låt svalna. Vispa i yoghurt och vänd i vispad grädde. Häll upp i formar och ställ kallt att stelna. Skär rabarbern i skivor. Lägg dem i en gryta med ett par matskedar vatten. Låt koka upp och tillsätt övriga ingredienser. Låt sjuda några minuter tills rabarbern blir mjuk. Låt svalna och lägg på chokladbavaroiserna.

efterratt