Vit chokladtryffel med vanilj, stjärnanis och apelsin

  • ca. 100 st
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

2 3/4 dl Grädde
70 g glykos
1 vaniljstång
4 stjärnanis
rivet skal av 1 apelsin
600 gram hackad vit choklad
45 gram rumstempererat Smör
15 ml Grand Marnier

garnering:
3 dl smält vit choklad
rivet skal av 1 apelsin
strösocker

Gör så här

Blanda grädde, glykos, stjärnanis och rivet apelsinskal. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt fröna i gräddblandningen. Låt koka upp. Låt sedan blandningen dra i ca en timme så att smakerna kommer fram. Värm sedan allt igen och sila det över den finhackade chokladen. Rör till en slät massa, tillsätt smör och Grand Marnier. Häll tryffelsmeten i en plastad form och låt stå i rumstemperatur tills den stelnar. Ställ sedan in i kyl ca 30 min.
Riv under tiden skalet av en apelsin och blanda med strösocker. Låt torka. Ta sen ut formen ur kylen, skär tryffeln i bitar och forma till kulor. Doppa i smält vit choklad och strö över apelsinsocker. Förvara svalt och servera rumstempererade.

efterratt,jul