Yoghurtmousse med ugnsstekta äpplen
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
Mousse:
5 dl Vaniljyoghurt
1 tsk vaniljsocker
3 msk strösocker
1 tsk rivet citronskal
5 blad gelatin
1 1/2 dl Vispgrädde
Ugnsstekta äpplen:
4 äpplen, gärna Gravenstein
1 msk smält Smör
1 stjärnanis
4 msk ljust muscovadosocker
1 tsk mald kanel
Gör så här
Blötlägg gelatinet i ca 5 minuter. Vispa grädden lätt. Blanda övriga ingredienser. Vänd ner den vispade grädden och sedan det smälta gelatinet under ständig omrörning. Låt moussen stå kallt och stelna 1 timme. Skala, kärna ur äpplena, skär av toppen och botten och forma till kanterna (se bild). Häll det smälta smöret över. Stek äpplena i ugn, 200°, ca 15 minuter. Stöt stjärnanisen i mortel. Blanda med socker och kanel. När äpplena svalnat rulla dem i kryddsockret. Servera med yoghurtmoussen och gärna ett flarn.
efterratt
